puppy Cursus

Voor meer informatie over trainen met uw pup, klikt u op de opties in het menu onderaan aan de linkerkant.
Hondentraining Breda - puppytraining

Bij de puppycursus denken veel hondenliefhebbers aan het doen van de opvoedingsoefeningen op het trainingsveld. Er is meer.

De leerperiode van een pup bestaat uit diverse gedeelten:
1  De eerste socialisatiefase: Pup tot de leeftijd van 13 weken.
2  De tweede socialisatiefase: Pup van de leeftijd van 13 weken tot de leeftijd van 6 maanden.

De eerste socialisatiefase is de belangrijkste leerfase die de pup meemaakt in zijn of haar gehele leven. In deze fase is het voor de pup mogelijk om zeer snel heel veel indrukken op te doen en in zijn hersenen op te slaan. In deze fase moet een pup ook allerlei situaties beleven en prikkels opdoen die de pup in de rest van zijn leven kan tegenkomen. Ook moet de pup sociaal gedrag aanleren naar mensen, dieren en dus ook naar andere honden.  Groot en klein.

Ook de pup leert van het leggen van verbanden tussen zijn of haar gedrag en de reacties hierop.
Als een pup gedrag vertoont en hij of zij krijgt hiervoor een beloning zal dit gedrag worden herhaald.
Als er dan ook nog een klank (woord) aan wordt verbonden wordt het gedrag vertoont als de klank wordt gehoord.

Ook leert de pup heel snel van situaties.  De situaties leveren de pup ervaringen op en deze ervaringen gaan ervoor zorgen dat de pup reageert op de situaties. Soms zelfs al als de pup alleen nog maar denkt dat de situatie zich gaat voordoen.
Dat geldt voor de positieve ervaringen, maar helaas komen er ook negatieve ervaringen.
Het is daarom belangrijk dat de pup zeer veel positieve ervaringen opdoet en geen of weinig negatieve ervaringen. Beiden zullen belangrijk bijdragen aan het gedrag van de hond in zijn verdere leven.

Het socialiseren houdt niet op bij de leeftijd van 13 weken maar de mogelijkheid voor de pup om snel indrukken op te doen gaat langzaam verdwijnen en plaats maken voor de ontwikkeling van andere “gedragssystemen”.
Het is belangrijk om ook in deze fase situaties op te zoeken die prikkels aan de pup geven om te verwerken en op te slaan.

Wij zitten dan inmiddels in de tweede socialisatiefase en bij de puppycursus gaat het trainen over in gerichte oefeningen voor de opvoeding, verzorging en niet te vergeten contact baas/hond. 

Puppytraining Hondentraining Breda
Stichting Hondentraining Breda biedt cursussen aan:

U kunt met uw pup meedoen aan de puppycursus zodra u uw pup bij de fokker heeft opgehaald.
Uw pup zal dan tenminste 7 weken oud zijn en tevens zal uw pup op de leeftijd van 6 weken (bij de fokker) de eerste inenting hebben gehad.

Stichting Hondentraining Breda wil graag stimuleren dat u zo spoedig mogelijk met uw pup komt meedoen aan een cursus en zo optimaal gebruik maakt van de eerste socialisatiefase.  U weet wel, de belangrijkste leerfase van de hond.
Stichting Hondentraining Breda heeft daarom voor de weken tot en met de leeftijd van 13 weken de socialisatiecursus, genoemd naar de eerste socialisatiefase.
Als u inschrijft voor de socialisatiecursus en de puppycursus samen krijgt u korting op de kosten van de socialisatiecursus.

Hondentraining Breda puppytraining Wij adviseren met uw pup te komen meedoen aan de cursus zodra u deze heeft meegekregen van de fokker, dus meestal in de 7e of 8e week.
U maakt dan optimaal gebruik van onze begeleiding bij de eerste socialisatiefase.

>> Meer info tot 13 weken socialisatiefase

>> Meer info puppycursus

Voor pups geldt geen wachtlijst.
Wel inentingsboekje meebrengen bij inschrijving.

Voor verdere vragen of een afspraak, kunt u contact met ons opnemen.
Lees voor meer informatie ook de veldregels door.

Is het voor u niet mogelijk om op zaterdag te komen trainen met uw hond, dan kunnen wij u doorverwijzen naar Hondenschool Shada.
Kijk voor informatie op www.hondenschoolshada.nl