Socialisatiecursus

Voor meer informatie over trainen met uw pup, klikt u op de opties in het menu onderaan aan de linkerkant.

De socialisatiecursus is speciaal voor pups in de leeftijd t/m 13 weken.
De socialisatiecursus is zo genoemd omdat deze plaatsvindt in de primaire socialisatiefase, de belangrijkste leerperiode van uw pup.  In deze periode dient de hond allerlei prikkels op te doen zodat deze prikkels in zijn latere leven niet meer "vreemd" voor de pup zijn.

Zo leert een pup bij het op de juiste manier kennis maken met andere pups sociaal gedrag aan. De pups mogen aan het begin en aan het einde van de les in groepjes los spelen, waarbij de eigenaar leert hoe hij om moet gaan met ongewenst gedrag.
Het is niet voor iedereen mogelijk om te pup te laten omgaan met veel verschillende pups. En dat behoort toch echt ook tot het socialiseren. Het aanleren van sociaal gedrag naar andere pups is erg belangrijk.

De socialisatiecursus vindt plaats op zaterdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur op onze locatie aan de Vuchtschootseweg te Breda, een zijstraat van de Rithsestraat.Onderstaand ziet u enkele voorbeelden van het socialiseren.

Socialisatie cursus Hondentraining Breda  
Zo ongeveer het belangrijkste wat u met uw jonge pupje kunt doen is "Socialiseren".  Kennis laten maken met alles wat een hond in zijn leven kan tegenkomen zodat de hond hier niet angstig voor hoeft te zijn.
 
U kunt de situaties opzoeken waar uw hondje allerhande prikkels opdoet.
Denkt u aan een bezoek aan het winkelcentrum, het stadscentrum, een treinstation, busstation, een schoolplein met spelende en gillende kinderen.  Blijft u even staan bij een stoplicht waar auto's staan te wachten. Of misschien wel een grote vrachtwagen met draaiende motor.
 En niet te vergeten op ons omheinde trainingsveld contact hebben met andere pups. van allerlei rassen, kleuren en groottes.  Leren om in sociaal gedrag om te gaan met deze pups.
 


 

socialisatie cursus Hondentraining Breda

Voor verdere vragen of een afspraak, kunt u contact met ons opnemen.
Lees voor meer informatie ook de veldregels door.